Annons

Kvinna vinner tvist mot Växjöföretag

Publicerad 21 februari 2018
Foto: Filip Sjöfors

En kvinna i Västervik vinner tvist mot ett bilföretag i Växjö. Ärendet har varit hos Allmänna reklamationsnämnden (ARN), som rekommenderar företaget att betala tillbaka 2 000 kronor.

Det var i augusti förra året som kvinnan ville köpa en Volvo V50 för 24 900 kronor från företaget. Hon ringde vid ett tillfälle för att kolla att bilen var bra och att kamremmen eller kamkedjan var bytt, vilket den var, skriver Västerviks-Posten.

Annons

Några dagar senare ringde hon bilföretaget igen för att få information om det fanns någon servicebok, ett krav som kvinna ställde för att köpa bilen. Företaget uppgav då att det fanns en servicebok och kvinnan betalade in handpenningen på 2 000 kronor. Men när hennes pappa ringde sa de att det inte fanns en servicebok och att det var därför bilen var så billig.

ARN har tittat närmare på fallet och trots att företaget hävdar att de lämnat information om den saknade serviceboken vid det första samtalet så rekommenderas de nu betala tillbaka handpenningen med hänvisning till konsumentköplagen, skriver Västerviks-Posten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons