Kvitterat efter Växjö Lakers vändning

Publicerad 18 mars 2017

Växjö Lakers har kvitterat i kvartsfinalen mot Malmö Redhawks efter en stark vändning i söndagens bortamatch.

Hemmalaget ledde med 2–0 en bit in i andra perioden, men en halkande Noah Welch i Malmö gav Emil Pettersson chansen att göra ett viktigt reduceringsmål för Växjö Lakers. Innan andra perioden var över hade också Erik Josefsson kvitterat.

I tredje perioden skapade hemmalaget flest chanser, men Joacim Eriksson, tillbaka efter sjukdom, gjorde en stark match.

Även match två gick till förlängning och precis som i första mötet fick Växjö Lakers där tidigt chansen i powerplay. Den här gången tog man den. Emil Pettersson gjorde segermålet och sitt andra för kvällen.

På tisdag är det dags för match tre. Den avgörs i Vida Arena.