Annons

Kycklingbiffar med salvia

Publicerad 17 juni 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas kök här!

Till helgen bjuder jag på husman och ett gott alternativ på biffar, gjorda på kycklingfärs. Biffarna smaksätter jag med salvia vilket är en jättegod krydda till just kyckling. Nu på sommaren är dem goda med bara en fräsch grön sallad men vill man ha en lite matigare rätt så passar ugnsstekt potatis bra till. Eller varför inte servera dem som en hamburgare. Valet är ditt.

Annons

Ingredienser till ca 10 biffar

Tid: ca 30 min

500 g kycklingfärs

Smaksättning

1 solo vitlök

3 schalottenlökar

1 ägg

1/2 dl grädde

5 stora salviablad

salt

Annons

peppar

lite socker

smör att steka i

Skysås

1 dl vitt vin

1 dl vatten

ett stänk kinesisk soja

1 msk kycklingfond

salt

1 msk smör

Annons

Mixa allt till smaksättningen i en matberedare tills det blir en jämn smet.

Tillsätt färsen och blanda väl.

Forma biffar och bryn biffarna några minuter på varje sida.

Slå på vitt vin och vatten. Låt koka in något.

Låt biffarna bräsera klart under lock i 5-10 minuter.

Kolla så att biffarna är helt genom stekta och lägg dem på ett fat.

Smaksätt skysåsen och tillsätt ev mer vatten

Blanka av såsen med en klick smör.

Alla recepten från Linas kök finns under taggen "Linas kök"

Lina Ländin

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons