Kycklingbiffar med salvia
Hej, Linas kök här!
Till helgen bjuder jag på husman och ett gott alternativ på biffar, gjorda på kycklingfärs. Biffarna smaksätter jag med salvia vilket är en jättegod krydda till just kyckling. Nu på sommaren är dem goda med bara en fräsch grön sallad men vill man ha en lite matigare rätt så passar ugnsstekt potatis bra till. Eller varför inte servera dem som en hamburgare. Valet är ditt.
Ingredienser till ca 10 biffar
Tid: ca 30 min
500 g kycklingfärs
Smaksättning
1 solo vitlök
3 schalottenlökar
1 ägg
1/2 dl grädde
5 stora salviablad
salt
peppar
lite socker
smör att steka i
Skysås
1 dl vitt vin
1 dl vatten
ett stänk kinesisk soja
1 msk kycklingfond
salt
1 msk smör
Mixa allt till smaksättningen i en matberedare tills det blir en jämn smet.
Tillsätt färsen och blanda väl.
Forma biffar och bryn biffarna några minuter på varje sida.
Slå på vitt vin och vatten. Låt koka in något.
Låt biffarna bräsera klart under lock i 5-10 minuter.
Kolla så att biffarna är helt genom stekta och lägg dem på ett fat.
Smaksätt skysåsen och tillsätt ev mer vatten
Blanka av såsen med en klick smör.
Alla recepten från Linas kök finns under taggen "Linas kök"
Lina Ländin