Annons

Kyrklig ledare döms efter samlag med barn

Publicerad 4 februari 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

En manlig ungdomsledare inom kyrkan döms till tio månaders fängelse och ska även betala ett skadestånd på 25 0000 kronor, efter att ha haft samlag med en 14-årig flicka, skriver Smålandsposten.

Mannen och flickan kom i kontakt med varandra genom kyrkans ungdomsverksamhet och blev sedan vänner på Facebook och Kik. När polisen tömde mannens mobiltelefon på information i ett annat ärende upptäckte de konversationerna på Kik där mannen var drivande i sexuella frågor.

Annons

Mannen erkände vid rättegången att han under 2013 hade samlag med flickan, men han nekar till brott eftersom han trodde att flickan var äldre än 15 år.

Men tingsrätten menar att mannen borde ha varit på sin vakt när det gäller hennes ålder med tanke på flickans kroppsutveckling och andra omständigheter.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons