Annons

Rastplats kan stängas - på grund av läger

Publicerad 11 april 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Rastplatsen vid Växjös västra infart har börjat användas som läger. Nu ska både polis och Växjö kommun hålla uppsyn över området.

– Vi har den senaste veckan sett en ökad aktivitet med bilar, tält och annat, säger Magnus Nykvist, trafikingenjör på Växjö kommun till Smålandsposten.

Annons

Under förra sommaren började rastplatsen att användas som läger av EU-migranter. Då var kommunen tvungna att stänga toaletterna eftersom städpersonalen inte kände sig trygga när de skulle utföra sitt arbete. Efter ett tag valde kommunen att stänga ner rastplatsen helt i en och en halv månad.

– Då var det mer trasigt och bilar stod och läckte olja. Tendensen är att det börjar bli likadant nu och denna gången får vi reagera snabbare, säger Magnus Nykvist och fortsätter:

– Skulle det vara så att informationsplatsen fortsätter att användas i annat syfte än vad som är tänkt får vi stänga och sanera den igen.

Under måndagsmorgonen åkte kommunen ut till rastplatsen för att dokumentera läget. När toaletterna skulle låsas upp på morgonen valde kommunen att inte göra det eftersom det såg "oredigt" ut på platsen.

Charlotte Stjernkvist

Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons