Annons

Lågt intresse för Växjös bostadsförmedling

Publicerad 28 februari 2017
Foto: CHARLOTTE STJERNKVIST, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: CHARLOTTE STJERNKVIST, SMÅLANDSPOSTEN

Politiker vill locka in privata hyresvärdar i kommunens bostadsförmedling Boplats Växjö. Det handlar bland annat om Victoria Park och Heimstaden där det redan finns en överrenskommelse att ansluta lägenheter kommunen sålt till hyresvärdarna, något som inte skett ännu.

– Vi har haft förutsättningslösa diskussioner med Victoria Park och Heimstaden. Vi vet ännu inte de tekniska förutsättningarna. Det är för tidigt att säga om detta går att lösa på ett bra sätt, säger kommunens chefsjurist Magnus Bengtsson till Smålandsposten.

Annons

Magnus Bengtsson menar att många av de stora hyresvärdarna redan har sina egna uthyrningssystem och att ytterligare system kan medföra problem. Han menar också att intresset är svagt från mindre fastighetsägare.

– Många mindre fastighetsägare säger att de har en hel mejlbank fylld med folk som vill ha lägenhet, de behöver inte marknadsföra sig ytterligare och ser därmed ingen fördel med detta, säger han till Smålandposten. Läs mer om det här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons