Annons

Läkare anmäld för sexuellt ofredande

Publicerad 7 juli 2017
Foto: Lars Johansson, Barometern
Foto: Lars Johansson, Barometern

En 59-årig kvinna har anmält en läkare på en vårdcentral i Kronobergs län. I maj i år sökte kvinnan hjälp för en hudförändring och då ska läkaren ha börjat ta henne i håret och smeka henne, skriver Smålandsposten.

– Han undersökte mig på ett väldigt märkligt sätt genom att dra händerna över hela ryggen, ner mot magen, tog tag i mitt hår och sa att du som har så mörkt hår kan väl inte ha en känslig hy. Han la händerna på bröstet och sedan drog han med tummen upp och ner på bröstbenet. Det är ju så långt ifrån mitt märke som man kan komma. Jag var helt omtumlad och chockad när jag gick därifrån, säger kvinnan till Smålandsposten.

Hudförändringen på ryggen, som var anledningen till läkarbesöket, bedömdes inte av läkaren. Hon ska istället till en privat hudläkare i slutet av juli. Händelsen är anmäld till både polisen och patientnämnden. Men trots flera påtryckningar har vårdcentral inte lämnat något svar till patientnämnden. Den anmälde läkaren arbetar inte kvar inom Region Kronoberg. Läs mer om händelsen här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons