Annons

Läkare får kritik i Växjö

Publicerad 28 januari 2018
Foto: Smålandsposten

I en avvikelserapport riktar socialtjänsten kritik mot en läkare på Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, BUP, i Växjö.

Enligt Smålandsposten handlar kritiken om hur läkaren agerade under ett möte om en ung person med självmordsrisk där socialtjänstens handläggare och en förälder var med. Under mötet ska läkaren nämligen ha hävdat att patienten behövde daglig tillsyn och aktiviteter 3-4 timmar dagligen och att det var socialtjänstens ansvar att ordna detta redan nästa dag - annars fanns risken att den unge skulle dö.

Annons

Socialtjänstens insatser av det här slaget brukar normalt omfatta 1-2 gånger per vecka och nu menar ansvariga från socialtjänsten att det är oacceptabelt att läkaren med omedelbar verkan lägger denna risk på socialtjänstens ansvar. Speciellt eftersom detta möte var det första som socialtjänsten deltog i.

– Vi är angelägna om ett gott samarbete och välkomnar att socialtjänsten tar kontakt med oss om man har synpunkter, säger Susanne Winsth, verksamhetschef för BUP, till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons