Lakers förlorade mot bottenlaget

Inför lördagens match mellan Växjö Lakers och Rögle skiljde det hela 43 poäng mellan lagen. Trots det gick jumbolaget segrande ur striden.
Publicerad 6 januari 2018

Rögle fick en drömstart när spelaren Juhamatti Aaltonen gjorde hela tre mål på bara sex minuter. Det första efter att Noah Welch orsakat en straff då han hakade en fri Röglespelare. Med bara sju sekunder kvar av första perioden reducerade Joel Persson i powerplay.

Under den andra perioden var skottstatistiken 19-6 till Lakers. Trots det utökade Rögle sin ledning till 1-5 och Växjö hade fyra mål att hämta in när tredje perioden blåstes igång.

Efter närmare 50 minuters spel kom äntligen ett Lakersmål till. Noah Welch styrde pucken rakt upp i krysset. Men när Viktor Andrén lämnade kassen för en extra utespelare nätade Rögle ytterligare en gång och Växjö fick se sig besegrade av Lakers tidigare J20-tränare Cam Abbott och hans Rögle. Slutresultatet blev 2-6.