Säsongen slut för Växjö Lakers

Publicerad 13 april 2016

Förlängning fick avgöra den sjunde och avgörande semifinalen mellan Skellefteå och Växjö Lakers. Då blev hemmalagets Jimmie Ericsson utvisad i 2+2 minuter. Växjö Lakers höll pucken i anfallszon under hela powerplayet, men kunde inte utnyttja möjligheten.

När Skellefteå blev fulltaliga kom läget för Skellefteå. Erik Forssell styrde in pucken och Skellefteå är därmed klara för final.

Växjö Lakers ledde efter första perioden. En mycket oväntad målskytt spräckte Växjö Lakers nolla efter 15.23. Josh Hennessy vann pucken och hittade Joakim Hillding. Eddie Larsson, sjundeback på pappret, hade smugit upp vid stolpen och kunde raka in ledningsmålet. Det var Eddie Larssons förta slutspelsmål i karriären.

Växjö Lakers inledde bra även i andra perioden och Skellefteå såg skakat ut. Ville Leino hade dessutom ett skott i stolpen. Bara några minuter senare kom dock kvitteringen. Skellefteå vann en tekning i offensiv zon och Martin Lundberg fick fritt läge i slottet.

Efter 1–1-målet skapade båda lagen chanser. Skellefteå fick läge i powerplay i slutet av perioden, men Växjö Lakers försvarade sig bra. Strax före vilan åkte ytterligare en Växjöspelare ut och tredje perioden inleds med 15 sekunders spel tre mot fem för Växjö Lakers.

Skellefteå utnyttjade det läget när Mattias Ritola satte 2–1 i powerplay. Växjö Lakers jagade en kvittering sista tio och hittade den i slutminuten ännu en gång. Efter 19.24 satte Sakari Salminen 2–2 och ännu en gång kommer förlängning att avgöra.

Nu väntar en finalserie mellan Skellefteå och Frölunda. För Växjö Lakers del väntar semester.