Lakers nollat i Luleå

Publicerad 21 oktober 2017
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Christensen

Växjö Lakers förlorade lördagens match mot Luleå med 2-0. Det innebär lagets andra raka match med förlust, samtidigt som Luleå tog sin första trepoängare på hemmais den här säsongen.

Luleå fick en mycket bra start och tog ledningen med 1-0 efter 3.34 in i första perioden. Innan första periodvilan gjorde hemmalaget också 2-0.

Växjö Lakers kom ut som ett annat lag i den andra perioden men lyckades dessvärre inte göra något mål. Pressen fortsatte även i den sista perioden men Joel Lassinantti storspelade i Luleås mål och räddade allt. Matchen slutade 2-0 till Luleå.

Växjö Lakers har därmed inte gjort mål på fem perioder i SHL. Dessutom har Lakers inte vunnit borta mot Luleå sedan guldsäsongen 2014/15.