Annons

Lakers på is – men forwarden kommer senare

Publicerad 2 augusti 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

[gsce33ic]

20 utespelare, två målvakter och fyra tränare har gjort säsongsdebut på isen i Vida Arena. Liam Reddox och Ville Leino saknades på höstens första ispass och en av dem kommer att dröja i ett par månader till.

Annons

– Leino kommer senare i oktober, säger tränaren Sam Hallam.

Enligt sportchefen Henrik Evertsson är det skattetekniska skäl som gör att den finske forwarden ansluter senare. Det ska ha Leinos utköp med Buffalo att göra och för att undvika dubbelbeskattning får han inte uppehålla sig längre än sex månader i ett och samma land.

Liam Reddox ska göra en ”säkerhetsundersökning” under veckan innan han kliver ut på isen. Hela tolv nyförvärv finns med i årets trupp. Klubben har också fått en ny assisterande tränare i Jörgen Jönsson och en ny fystränare i Robert Lygdbäck.

– En tjänst har blivit två. Det blir ytterligare människor runt om som kan jobba med spelarna och som kan stötta spelarna, säger Sam Hallam.

Hur påverkar det din arbetsbeskrivning?

– I början tror jag mer att vi ska länka och få ihop det. Vi är fler som arbetar och då kanske jag ännu mer ska ta klivet tillbaka och de ska få känna att de får utrymme. Båda två är väldigt duktiga på det område de arbetar med.

Känslan är att ni har större bredd offensivt?

– Jag ska inte ge mig in för mycket i lagbyggesnacket, men du ställs inför olika situationer varje år. Jag tycker att vi har ett väldigt intressant lag på pappret. Vi har ett par unga killar med väldig offensiv uppsida. Vi hoppas att vi kan lotsa dem att ta tröjor högre upp i laget. Då kommer vår bredd att bli ännu bättre. Helt klart är att vi har mycket intressant jobb framför oss att hitta formationer och rätt kemi.

Det finns en del väldigt rutinerade spelare och flera med väldigt begränsad rutin. Däremot väldigt få i mellanskiktet?

– VI förlorade några av de killarna och då handlar det om att hitta ett par som på sikt ska bli som dem i egen tappning. Det tycker jag genomsyrat känslan hela våren. Det finns en upptäckarkänsla, hunger och ambition.

Några som var på plats under dagens träning var nyförvärven Joacim Eriksson, Adam Brodecki och Dennis Everberg. Hör dem i klippet ovan!

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons