Annons

Lakers slog mästarna Frölunda

Publicerad 19 augusti 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

[gt7a17sv]

Växjö Lakers hade förlorat två raka matcher ute i Europa de senaste dagarna. Men i Kungsbacka ikväll tog de kommandot genom två mål av Robert Rosén och Toumas Kiiskinen. Det hade även kunnat vara 0-3 efter första perioden, men Dennis Everberg missade den straff han själv fixat åt bortalaget.

Annons

Istället var det Frölunda som skulle komma tillbaka i andra. Först nätade Joel Lundqvist och innan andra perioden var över hade Johannes Johannesen kvitterat.

Men det här var Växjös kväll. Halvvägs in i tredje satte Joakim Hillding 2-3. Sedan var det dags för en av kvällens huvudpersoner att kliva fram. Cory Murphy hade redan assistpoäng på de första två målen, och med sex minuter kvar att spela stänkte han själv dit en kasse. Olli Palola kunde sedan sätta slutresultatet 2-5 i tom bur.

Ett skönt formbesked för Lakers, som förlorade med hela 0-7 mot Göteborgslaget i genrepet i fjol.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons