Annons

Lakers sportchef om NHL-kontakten

Publicerad 3 december 2017

Supertalangen Elias Pettersson har imponerat stort i Växjö Lakers den här säsongen. 19-åringen har varit en stor faktor till att laget leder hela SHL.

I somras draftades han som femma i världen av Vancouver Canucks. Nu berättar Lakers sportchef Henrik Evertsson att de har kontakt med NHL-klubben kring Petterssons framtid.

Annons

– Vi har en dialog med Vancouver. Hittills har alla parter varit överens om minst ett år till i Sverige. Det handlar mycket om att bygga upp den fysiska statusen. Det var utgångspunkten från start, men det vet man ju också att det är inget som någon behöver hålla sig till, säger han till Hockeynews.se.

En annan svensk supertalang som ryktats till Växjö Lakers är Vancouverspelaren Jonathan Dahlén, som nu spelar i Timrå. Men enligt Evertsson har de ingen kontakt med Vancouver om Dahlén.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons