Lakers supertalang glänste mest

Svensk hockeys framtid fanns på isen i torsdagens SHL-möte mellan Växjö Lakers och Frölunda. Elias Pettersson svarade för tre mål och två assist när Lakers vann med 7–3.
Ortsdatering • Publicerad 26 oktober 2017

Rasmus Dahlin och Lias Andersson i Frölunda är troligtvis två blivande NHL-stjärnor. I torsdagens match överglänstes de rejält av Växjö Lakers Elias Pettersson. Vancouver Canucks förstaval i förra draften gjorde tre mål och är nu uppe i fem mål de tre senaste matcherna.

Mål nummer ett kom på straff efter drygt fyra minuter. I andra perioden assisterade Elias Pettersson till Robert Roséns 2–2 i powerplay och några minuter senare satte han själv 3–2 i samma spelform. Frölunda kvitterade igen, men supertalangen var inte nöjd.

3.05 in på tredje perioden kom 4–3 och Petterssons tredje mål för kvällen. Innan matchen var över kom också 5–3 genom Pontus Netterberg, 6–3 genom Robert Rosén (assist av Elias Pettersson) och 7–3 av Liam Reddox.

Växjö Lakers har nu två raka segrar mot topplaget Färjestad och topptippade Frölunda. På lördag väntar ännu en höjdare – säsongens första derby mot HV71 i Vida Arena.