Växjö Lakers tappade på bortais mot Örebro

Publicerad 17 januari 2016
Erik Josefssons två mål för Lakers mot Örebro räckte inte till poäng. Foto: Johan Christensen

Växjö Lakers ledde borta mot Örebro men förlorade till slut med 3-2.

Lakers som behövde poäng för att inte halka efter i kampen om topp 6-placering i SHL gjorde matchens första mål genom Erik Josefsson efter 15.06. Men ledningen höll inte länge för bortalaget som orsakade en straff när matchuret stod på 16.45. Nihlstorp i Växjömålet kunde dock täcka målet längs isen och Lakers ledning stod sig. I fem sekunder. Direkt efter tekningen gör Kalle Olsson 1-1 för Örebro.

I andra perioden tog Lakers återigen ledningen genom Erik Josefsson, en något oväntat tvåmålsskytt. Sonen från Gislaved hade inför säsongen bara gjort tre mål för Lakers. Men ledningen skulle ännu en gång kvitteras av hemmalaget några minuter därefter. 2-2 inför sista perioden.

I mitten av sista period bombade Örebros Zamorsky in 3-2 för hemmalaget och Lakers låg för första gången i matchen under. 3-2 stod sig, trots bra tryck från Lakers i slutminuterna.