Lakers tappade i Skellefteå

Publicerad 9 april 2016

De två tidigare bortamatcherna i semifinalerna har båda slutat med Skellefteåsegrar med 2-0. Den här gången tog det 1.14 innan Lakers genom Ilkka Heikkinen gjorde mål. Växjö var det klart bättre laget i första perioden och det offensiva spelet fortsatte i andra.

Efter knappt halva matchen var det återigen dags för Växjösupportrarna att jubla genom Calle Rosén i powerplay Men glädjen blev inte långvarig innan hemmalaget kunde reducera, i deras numerära överläge.

Växjö fortsatte vara bra offensivt och bara minuter efter Skellefteåmålet kunde Alexander Johansson göra 1-3. Resultat stod sig perioden ut men i tredje blev det en rejäl scenförändring. Skellefteå kunde inom en tiominutersperiod göra tre mål, varav det sista i Lakers boxplay.

Med lite mer än två minuter kvar på matchen lämnade Stefan Steen målet för spel sex mot fem. Det ledde till att Skellefteå kunde sätta slutresultatet 5-3 i tom bur. På måndag möts lagen för sjätte gången i matchserien. Då kan säsongen ta slut för Växjö Lakers.