Lakers vände tvåmålsunderläge

Publicerad 4 mars 2017
Arkivbild. Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I fredagens match mot Örebro gjorde Växjö Lakers hela sju mål. Men i lördagens back-to-back-möte hade de svårare att få in pucken i mål.

Örebro tog ledningen i den första perioden efter att Viktor Andrén i Lakersmålet släppt en retur. Hemmalaget skulle i den andra perioden också utöka ledningen till 2-0 i powerplay.

Växjö flyttade fram spelet och började skapa mer och mer. I den tredje perioden kom också målen. Först gjorde Adam Brodecki ett reduceringsmål, som dock dömdes bort efter videogranskning. Men Lakersspelarna skulle få jubla, först när Emil Pettersson satte 2-1 i numerärt överläge och sedan 42 sekunder senare när Pontus Netterberg kvitterade matchen.

2-2 stod sig ordinarie tid ut och matchen gick till förlängning. Där inledde Lakers i spel fem mot tre och efter bara 32 sekunder kunde Emil Pettersson sätta avgörande 3-2 och ge två poäng till sitt Växjö Lakers.