Lakers vann målrik match

Publicerad 3 mars 2017

Växjö Lakers är åter ett vinnande lag. Inför 5013 personer i Vida Arena vann laget den målrika matchen mot Örebro med 7-4.

Det var bortalaget som tog ledningen efter knappt sex minuter. Men några minuter senare skulle ett målvaktsmisstag ligga bakom Lakers kvittering. Örebros Hudacek misslyckades med att stoppa pucken bakom mål och Adam Brodecki kunde sätta 1-1 i tom bur.

I andra perioden skulle Lakers höja tempot och gå ifrån målmässigt. Perioden slutade 3-1 till Växjö efter mål av Oliver Bohm, Olli Palola och Nick Bailen. Palolas mål kom i powerplay.

Inför den sista perioden var ställningen 4-2 och fler mål skulle göras på isen i Vida Arena. Fem minuter in i slutperioden gjordes tre mål på mindre än en minut. Två av dem kom från Växjö Lakers som utökade ledningen genom Eric Martinsson och Pontus Netterberg. Örebro reducerade två gånger om men kom inte närmare än så. I tom bur kunde Pontus Netterberg sätta sitt andra och matchens sista mål till 7-4.

Växjö Lakers vinner matchen och får med sig tre viktiga poäng i kampen om serieseger.