Annons

Lakersbacken petades från VM - får guldbonus

Publicerad 13 juni 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Efter Tre Kronors sanslösa finaldrama mot Kanada i årets VM fick Sverige tio miljoner av det internationella Ishockeyförbundet. Dessutom fick spelarna en guldbonus på 3,1 miljoner kronor totalt. Spelarrådet, bestående av stjärnorna Joel Lundqvist, Victor Hedman och Gabriel Landeskog, har nu bestämt hur spelarbonusen ska fördelas.

Enligt Sportbladet fanns 25 spelare med i VM-truppen men bonusen ska delas upp på 26 delar. Finalspelarna, däribland Philip Holm och Dennis Everberg, får 120 000 kronor var.

Dessutom har spelarrådet beslutat att ge den sista delen till tre andra spelare, nämligen de som fanns med på läktaren men inte registrerades i VM-truppen. En av dem är Växjö Lakers-produkten Calle Rosén, som tillsammans med Mario Kempe och Niklas Svedberg får dela på 120 000 kronor, skriver Sportbladet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons