Lakersförlust efter straffar i målrik match

Publicerad 17 januari 2016
Kapten Liam Reddox gjorde ett mål och två assist för Växjö Lakers.

Växjö Lakers inledde slutspurten av SHL-hockeyn med förlust efter straffar i en målrik match mot Djurgården. Värvningarna av Ville Leino och Sakari Salminen har spetsat offensiven. Nu handlar allt om att få ordning på defensiven. Där finns fortfarande mycket att göra.

Runt 4600 åskådare i Vida Arena fick jubla väldigt snabbt när lagkaptenen Liam Reddox fick kalasträff och hittade krysset bakom Mikael Tellqvist. Drömstarten blev dock snart en mardröm. Lukas Vejdemo kvitterade och innan halva första perioden var över hade Markus Ljungh också gjort 1-2.

Tidigt i andra perioden utökade Marcus Sörensen till 1-3 efter en stark individuell prestation. Växjö Lakers lyckades dock ta sig tillbaka efter två mål i powerplay. Först genom Tuomas Kiiskinen. Sedan genom Robert Rosén. Innan andra perioden var över skulle dock gästerna återta ledningen. Matt Anderson satte 3-4.

I tredje gasade Växjö Lakers ordentligt. Man vann skotten med 14-4 och ett av dem hittade in bakom målvakten. Josh Hennessy satte 4-4 som blev resultatet efter ordinarie tid.

I overtime fick Växjö Lakers ett gyllene läge i numerärt överläge efter utvisning på Robin Alvarez. Man lyckades inte utnyttja möjligheten och matchen gick till straffar. Där avgjorde Mikko Lehtonen för Djurgården.