Annons

Lakersprodukter spelar SM-kvartsfinal mot Lakers

Växjö Lakers J20-lag är nu bara ett steg från SM-finalhelgen i Nyköping. I veckan väntar bäst av tre mot Karlskrona i kvartsfinal.
Växjö • Publicerad 21 mars 2018
Gustav Jäderberg
Gustav JäderbergFoto: Henrik Eriksson

För andra året i rad är Växjö Lakers juniorer på väg mot en riktigt fin säsong. Förra veckan vann man slutspelets första runda mot Rögle med 2–1 i matcher och nu väntar Karlskrona som tog sig vidare via 2–1 mot Färjestad. I Blekingelaget finns två spelare med Växjö Lakers som moderklubb.

19-årige Gabriel Altberg flyttade söderut inför denna säsong. Under andra halvan fick han sällskap av jämngamle Gustav Jäderberg som tidigare lämnat moderklubben för juniorhockey i Rögle. Det var också där han inledde säsongen.

Annons

– Saker och ting gick inte som jag ville. Jag kände att jag inte fick ut den bästa versionen av mig på isen. Någonstans ville jag ändå vara med på den del av säsongen som är kvar. Jag var utlånad till Helsingborg i division 1, men kände att det inte var rätt. KHK var intresserade redan förra sommaren och jag visste jag hade större chanser att få spela mycket och att få vara med i a-laget. Jag bestämde mig för att ta chansen, säger Gustav Jäderberg.

Gustav Jäderberg ångrar inte sitt val. I vår har han fått regelbundna träningar med KHK:s a-lag som nu förbereder sig för att kvala sig kvar i SHL. Han har också fått göra fyra SHL-matcher och även Gabriel Altberg har debuterat i högsta serien. Att få matchning mot seniorer är viktigt för de båda sistaårsjuniorerna.

– Det var det jag hoppades på, att känna på lite mer seniorhockey, säger Gustav Jäderberg.

Vad talar för er mot Växjö Lakers?

– Vi spelar ett spel som är jäkligt jobbigt för många lag med bra fart. Vi är stora och många av oss är sistaårsjuniorer. Vi spelar ett vuxet spel och det tjänar du mycket på i J20-sammanhang.

Hur mycket tankar har du på nästa säsong – den första som senior?

– Det är fokus på det som kommer här och nu. Först slutspel, sen ska a-laget spela kvalet klart. Jag ska vara med här nere och träna. Efter allt är slut ska jag sätta mig ner med min agent.

Hur blir det att möta moderklubben?

– Jag satt och räknade på det och tror att jag bara spelat med fem spelare i laget. Det blir inte riktigt samma sak. Det är inte mer än hockey och vi ska göra allt för att vinna, men det är klart att det är kul att komma hem. Jag känner till hallen och det är en fördel.

Matchserien inleds på onsdag i Karlskrona. Fredag väntar retur i Växjö ishall. En eventuell tredje match spelas i Växjö på lördag.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons