Annons

Lakersprofilen efter terrorattacken

Publicerad 30 januari 2018
Foto: Johan Kristensson

Växjö Lakers förre vd, Stefan Hörberg, var sekunder från att hamna mitt i terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm förra året. Under tisdagen åtalades den misstänkte terrormannen.

Den 7 april stormade en kapad lastbil fram på Drottninggatan. Hundratals människor fick fly för sina liv, många skadades och fem personer omkom. Stefan Hörberg, som var i Stockholm för ett möte med Ishockeyförbundet som ställdes in, mötte folk i panik som skrek om bomber. Händelsen är något som starkt finns kvar i hans medvetande.

Annons

– Jag berörs starkt när jag hör om andra terrordåd. Och när jag är i andra större städer och väntar på grön gubbe vid ett övergångsställe står jag inte längst fram längre. Jag tar några steg tillbaka, berättar Stefan Hörberg till SVT Småland.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons