Annons

Lakersspelare kan prisas på gala

Publicerad 1 april 2018

I slutet av april hålls SHL Awards i C More och TV12, och vi har tidigare skrivit om att Sam Hallam och Viktor Fasth har chans att vinna pris som Årets tränare och Årets målvakt.

Nu har även finalisterna i Årets Back och Årets Forward släppts. Även där finns Växjö Lakers-spelare bland de nominerade. Närmare bestämt Joel Persson och Elias Petersson. Läs nomineringarna nedan:

Annons

Joel Persson - Årets back: Värvad från division 1 och direkt in i serieledarnas första backpar. Joel Persson har slagit ner som en blixt från SHL-himmelen och tagit för sig på ett imponerande sätt. Under sin debutsäsong i SHL har han fått stort förtroende, styrt i powerplay och bjudit på 34 poäng fördelat på 6 mål och 28 assist. Näst mest av samtliga backar. Läs om de andra finalisterna här.

Elias Pettersson - Årets forward: Det var inte många som pratade om Växjös nyförvärv Elias Pettersson inför säsongen, men nu är han namnet på alals läppar. Junioren har slagit igenom med dunder och brak i SHL och slog alla tiders poängrekord av en rookie med 56 gjorda poäng. Det räckte också till seger av hela poängligan och det är ingen överdrift att påstå att Pettersson har varit en av de stora faktorerna i Växjös överlägsna serieseger. Läs om de andra finalisterna här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons