Annons

Lakersspelarna nära VM-platser

Publicerad 17 oktober 2017
David Madsen, i mitten av klungan, är tillsammans med nummer 17, Jonas Røndbjerg, uttagen i danska bruttotruppen till U20-VM. Där kan de mycket väl få möta Linus Högberg i svenska juniorkronorna.
David Madsen, i mitten av klungan, är tillsammans med nummer 17, Jonas Røndbjerg, uttagen i danska bruttotruppen till U20-VM. Där kan de mycket väl få möta Linus Högberg i svenska juniorkronorna.Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Mellan den 26 december och 5 januari avgörs junior-VM i ishockey. Mästerskapet avgörs i amerikanska Buffalo och kommer att spela på två inomhusarenor och en utomhusarena.

Under måndagen tog den danska U20-tränaren ut en bruttotrupp till VM. Bland spelarna som tagits ut finns två med Växjö Lakers som klubbadress. Det är talangerna Jonas Røndbjerg och David Madsen, som för bara två veckor gjorde mål i sin debut i Lakers A-lag. Bruttotruppen ska fram mot VM reduceras till 23 spelare.

Annons

Danmark och Sverige möts i en landskamp inför VM den 18 december. Under mästerskapet får Danmark möta Finland, Kanada, Slovakien och USA i gruppspelet.

De svenska juniorkronorna inleder VM mot Vitryssland och har även Tjeckien, Schweiz och Rysssland i gruppen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons