Annons

Lakersstjärnan om svåra beslutet

Publicerad 14 april 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

I december lämnade Emil Pettersson Skellefteå AIK för spel i Växjö Lakers. Centern har sedan dess stor succé i Lakers och ryktas nu vara på väg mot NHL, där han tidigare draftats av Nashville Predators. Men nu har lillebror Elias skrivit på för Växjö, något som tvingar Emil att ta ett svårt beslut. Antingen spela med Växjö och lillebror eller satsa mot NHL.

– Jag har egentligen inte pratat något konkret med Nashville, men jag har hört att dom tycker att jag har gjort det bra. Jag har även fått en indikation på att dom är sugna på att sajna. Ingenting är skrivet i sten och det behöver inte vara fel att kvar en säsong till i Växjö. Det är en balansgång det där och någon gång vill jag ta chansen och åka över, men om det blir nu vet jag inte ännu, säger han till Hockeysverige.se.

Annons

Enligt Hockeysverige.se måste Nashvilles organisation ge honom ett kontrakt i sommar om de inte ville förlora rättigheterna för honom. Läs en lång intervju med Emil Pettersson om säsongen och brorsans val här.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons