Annons

Lammhult slåss i toppen

Publicerad 10 april 2017
Cornelia Sundh vann en klass i Växjöortens regionala tävling. Foto: Privat
Cornelia Sundh vann en klass i Växjöortens regionala tävling. Foto: Privat

Lammhults RK slåss i toppen av elitserien i ponnyhoppning. I andra omgången, som avgjordes i Ljungby i helgen, slutade laget sexa. Ellen Dahlberg och Munsboro Spirit fick fyra fel. Agnes Nicklasson och Minos fick åtta fel. Tilda Johansson och Merlie Touchess debuterade i klassen och klarade sig länge, men blev till slut utesluten.

Selmina Hedstig skulle vara fjärde namn, men hon fick sent lämna återbud. Då hoppade Annie Svensson in med Poetic Star. De gick felfritt.

Annons

Lammhult slutade alltså sexa, men med vinsten från första omgången är klubben trea i sammandraget. Avståndet till tvåan är bara en poäng.

Tredje omgången avgörs i Västervik om en månad.

Det avgjordes också en lagtävling hos Växjöorten. Där slutade hemmaklubben sjua. Alicia Jönberg/Amelia och Nova Friman/Australis svarade för felfria ritter.

I förklasserna blev det två lokala vinster. Alicia Jönberg och Amelia vann en lätt B. I lätt C blev det en klassvinst för Cornelia Sund och Minigårdens Nala från Lammhult.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons