Annons

Lammhults RK till SM-final

Efter sex år i högsta serien har Lammhults ponnystjärnor nått sitt mål. Andra helgen i juni tävlar de i SM-finalen på Strömsholm.
Lammhult • Publicerad 23 maj 2018
Foto: privat

Lammhults ridklubb har svarat för en mycket stark säsong i ponnyallsvenskan elit. Efter toppresultat i de två första deltävlingarna hade de slagläge inför avslutning i zon öst. Finaltävlingen avgjordes i Värnamo och Lammhult avslutade starkt och slutade tvåa efter omhoppning mot Mantorpsryttarna.

Resultatet i den finalomgången innebar att Lammhult också vann totalt efter tre omgångar. Därmed har de och Värnamo kvalificerat sig till SM-finalen på Strömsholm under andra helgen i juni.

Annons

– Lammhults ponnyryttare har legat i högsta serien i sex år, men aldrig nått hela vägen fram förrän nu. Det känns stort tycker vi i vår lilla förening, säger lagledaren Åsa Svensson.

I finaltävlingen tävlade Alicia Jönberg/Amelia, Tilda Johnsson/Merlie Touchess, Ellen Skogström/Aramis och Annie Svensson med Poetic Star. Under zontävlingarna har också Alma Falkbrink och Ellen Dahlberg varit med i det framgångsrika laget.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons