Annons

Lämnar Öster – efter 300 seriematcher

Publicerad 9 februari 2016

För snart 19 år sedan lämnade Patrik Bojent Hovmantorp för att spela fotboll i Östers IF. Som 17-åring gjorde han allsvensk debut hemma mot IFK Norrköping 1998. Sedan den matchen har Patrik Bojent hunnit spela 300 seriematcher plus kval- och cupmatcher med Östers IF. Nu blir det inga fler.

– Jag tycker fortfarande att det är lite svårt att tänka att man inte ska iväg och träna med grabbarna, säger Patrik Bojent som fått ett nytt jobberbjudande under våren.

Annons

– Det kommer att ta så mycket tid att det inte finns utrymme att satsa fullt ut. Då tycker inte jag att det är någon mening. Jag vill vara med och bidra till hundra procent.

Patrik Bojent gjorde sju säsonger i Öster mellan 1997 och 2005 innan fem år i allsvenskan med Gefle och AIK. 2010 återvände han till Växjö och det han bli ytterligare sex säsonger med Öster. Under åren har han bland annat fått fira två allsvenska avancemang.

– Det som etsat sig fast mest är 2012 då vi hade en fantastisk säsong med Öster. Vi gick obesegrade i 18 matcher och var helt överlägsna i superettan. Vi hade ett gott gäng med gott go och det andades optimism i hela Växjö.

Kan du tänka dig att spela på en annan nivå?

– Hålla i gång och träna vill jag göra och gör jag det genom att spela fotboll ligger det nära till hands. Jag har inte hunnit tänka efter hur mycket tid jag kan lägga och hur mycket man vill satsa.

Hur går det för Öster i år?

– De ska vara med där uppe och slåss om platsen upp. Jag hoppas verkligen, av hela mitt hjärta, att de vinner serien.

Östers tränare Thomas Askebrand hade gärna sett Patrik Bojent i truppen även kommande säsong.

– Nu blir det inte så tyvärr. I det korta perspektivet hade han varit jättebra. Dels som en backup dels i aspekten att lära yngre. Han är en bra pedagog och ett föredöme som hjälper de unga killarna med tips och råd både i spel och utanför spel. Det är lite synd. Det måste man säga.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons