Annons

Landsbygd - Storstad 1-0

Publicerad 2 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

[81clu0bh]

3 500 grönvita fans kunde vandra hemåt med ett gigantiskt leende på läpparna efter den första matchen av fem i den hockeyallsvenska finalen. Taif leder nu med 1-0 mot AIK och åker till Stockholm med ännu mindre press. Om det nu var möjligt.

Annons

Hyllningskören växer sig allt större. Med gårdagens mediala intresse fick ytterligare ett gäng hockeyfans uppleva säsongens fantastiska Tingsryds AIF. Nyckelspelarna levererade. Johannes Jönsson fick god hjälp av sina medspelare och höll säsongens första nolla. Drew Paris var på isen i över 25 minuter och det var även Éric Castonguay. Det är mycket istid för en back. Det är otroligt mycket istid för en forward.

Att de nämnda spelarna skulle bli viktiga visste vi redan innan säsongen började. Att framtidsnamnen skulle ta för sig som de gör vågade nog ingen tro. Patrik Nilsson, Hannes Johansson, Adam Persson och Daniel Norbe är några exempel på spelare som tagit älgakliv under säsongen. Alla fyra har också avtal som löper över nästa säsong. Det känns spännande att se hur många fler kliv de tar med ytterligare som sommarträning.

Alla fyra är dock redan allsvenska spelare av klass i såväl serielunk som allsvensk final. Det visade alla i dagens match. Vi får inte glömma att Taif saknade både Adam Åkesson (sjuk) och Niklas Johansson (skada). De behöver nog komma tillbaka ganska snart. I längden brukar det inte bli speciellt bra när forwards spelar 25 minuter per match.

I Vida Arena visade Växjö Lakers ännu en gång hur bra man är när allt fungerar. Samtidigt visade man ännu en gång att det finns en del detaljer att jobba med defensivt. Ett stort fokus ligger dock på skadorna. Liam Reddox lär inte kunna spela på ett tag efter smällen från Mattias Tedenby och Tuomas Kiiskinen fick lämna isen ännu en gång efter ännu en skada. I gårdagens match saknades dessutom Teemu Laakso på backplats. Det är tre riktigt tuffa avbräck i jakten på topp sex.

Mest glädjande är att Växjö Lakers har fått i gång sitt powerplay. Och precis som vanligt när det gäller Lakers är det himmel eller helvete. Just nu funkar det fantastiskt bra och laget har levererat PP-mål i fyra av de fem senaste matcherna. Fem av de tolv senaste numerära överlägena har resulterat i mål. Det är slutspelsklass på det.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons