Annons

Länets hopp i elitserien

Publicerad 7 mars 2016
Annie Svensson på Poetic Star tävlar i Mjölby i helgen. Foto: Lammhults Ryttarförening
Annie Svensson på Poetic Star tävlar i Mjölby i helgen. Foto: Lammhults Ryttarförening

På lördag åker Lammhuts ridklubb till Mjölby för att tävla i den första omgången av elitserien. Fyra ekipage fördelade i tre kategorier tävlar.

– Vi har väl inte förväntningarna att vinna men komma ganska bra till i alla fall, vi har ju lite nya i laget. Det är väl två tjejer som har varit med i flera år sen är det två nya också, säger Åsa Svensson, lagledare för Lammhults ridklubb.

Annons

Ellen Dahlberg på Munsboro Spirit och Tilda Johnsson på Amelia tävlar i kategori B, Kajsa Johnsson på Merlie Touches i kategori C och Annie Svensson på Poetic Star tävlar i kategori D. Sistnämnda ekipaget gjorde sin första tävlingsdebut för i år i Jönköping förra helgen och vann huvudklassen medelsvår B med två säkra rundor.

– Det kan hända så mycket på de här starterna men vi kämpar på och tror att vi har lite chans i alla fall. Vi är inte uträknade på ngt sätt, vi har goda förutsättningar, säger Åsa Svensson.

På träningarna har ekipagen gått bra. De har även gjort en del starter på tävlingar som gett bra resultat.

Även söndagen innebär tävlingar för Lammhults ridklubb. Då är det Vetlanda som är målet för tävlande i division 1.

– Vi har fått plocka de mest rutinerade till eliten men vi har ett gäng glada ryttare som är väldigt träningsvilliga. Det är kul att så många är på hugget i lilla Lammhult, säger Åsa Svensson.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons