Annons

Långt från ord till handling

Publicerad 4 april 2016
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten
Foto: Lars-Göran Rydqvist, Smålandsposten

Efter kommunens och polisens möte i Araby Park Arena den 25 januari i år har det enligt Tomas Andersson, boende i Araby inte hänt mycket. Han vittnar om bilar som stått felparkerade i månader, trapprum som är blockerade av gamla möbler, smutsiga soprum och tvättmaskiner som har varit trasiga i flera månader.

– Det är för långt från ord till handling. Nu vill folk se att det sker förändringar, säger han till Smålandsposten.

Annons

Arbetet med polisens storsatsning i Araby är han inte nöjd med. Han berättar att det har blivit värre med bränder, skadegörelse, rån och smällande och att polisen genomför styrkedemonstrationer när de kommer in i Araby. Det behövs fler patrullerande poliser i området, anser han.

– Nu är det "kom inte här och stick upp då blir det batongpisk". De behöver inte gå runt fullt munderade, testosteronet behöver inte vara på hundra hela tiden. Det är något som måste jobbas bort.

Tomas Hermander är chef för Arabysatsningen och han håller inte med om att situationen skulle ha blivit värre.

– Att det händer lika mycket nu som innan är helt fel, det är i stort sett läge grönt i Araby. Vi har haft en bra inledning och gjort lyckade insatser mot narkotika med beslag av cannabis, heroin, ecstasy och pengar. Vi har gjort ett tydligt avtryck mot de kriminella, säger han till Smålandsposten.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons