Annons

Länsstyrelsens beslut kring storbygget

Publicerad 10 januari 2018

För att kunna bygga den nya trafikplatsen vid Fagrabäck måste en del av naturreservatet Fylleryd upphävas. Växjö kommuns beslut överklagades av Naturskyddsföreningen Kronoberg, Naturskyddsföreningen i Växjö och Mossornas vänner eftersom ungefär tolv hektar av naturreservatet måste tas i anspråk.

Nu ger länsstyrelsen dock rätt till Växjö kommun, som kan fortsätta planerna på det nya storbygget i Växjö. Länsstyrelsen skriver i ett pressmeddelande att deras bedömning är att kompensationsåtgärderna är tillräckliga och att intrånget i naturvärdet och friluftslivet kompenseras i skälig utsträckning.

Annons

– Det är nu ett noga avvägt beslut som fattas, det är många aspekter som har vägts in. Naturreservatet sträcker sig över 522 hektar och det är 12 hektar av områdets sydvästra hörn som upphävs. Redan när naturreservatet bildades för tjugo år sedan övervägdes en ny trafiklösning och en zon ritades in på beslutkartan, säger länsrådet Anders Flanking på Länsstyrelsen i Kronobergs län i ett pressmeddelande.

Foto: Trafikverket
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons