Annons

Länsstyrelsens beslut om Lakers logga

Publicerad 11 oktober 2017
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Växjö Lakers vill registrera sin nya logga med varumärket ”Växjö Lakers Stort hjärta”. Men Patent- och registreringsverket menade att loggan lätt kan förväxlas med Kronobergs läns vapensköld, som är skyddad. För att få använda lejonet från Kronobergs länsvapen behövde Lakers därför få tillstånd av länsstyrelsen.

Under onsdagen kom glädjebeskedet. Lakers får tillstånd att använda länsvapnet i sitt varumärke, meddelar Länsstyrelsen i Kronobergs län.

- För mig och länsstyrelsen är det viktigt att värna vårt kulturarv, som länsvapnet är en del av. Bilden är egentligen en förvanskning av länsvapnet som inte är eftersträvansvärd. Men genom tillståndet att använda landskapsvapnet är Växjö Lakers nära förknippat med lejonet, säger landshövding Ingrid Burman i ett pressmeddelande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons