Annons

Lärare anmäler diskriminering

Publicerad 14 februari 2018
Foto: Lena Gunnarsson

En lärare på Linnéuniversitetet har stängts av från sin undervisning. Nu framkommer nya uppgifter om att den berörda läraren har gjort en anmälan om bland annat diskriminering och tjänstefel, skriver Smålandsposten. Konflikten startade för fem år sedan då läraren flyttades till en annan institution. I samband med uppstod en tvist om kompetensområden.

”Beslutet kring min tjänstgöring fattades utan att ge mig chans att försvara min ställning och den fastlagda proceduren för tjänsteplanering följdes inte. Allt detta gör att jag befinner mig i ett vakuum och att jag fråntagits alla möjligheter att påverka min situation,” skriver läraren i sin anmälan enligt Smålandsposten.

Annons

Läraren hävdar att prefekten begått tjänstefel genom att inte följa rektorns beslut om anställningen och för att denne inte reglerna för tjänsteplanering.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons