Annons

Lärare avstängd på Växjöskola

Publicerad 25 april 2017
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Johanna Eriksson, Barometern
Bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Foto: Johanna Eriksson, Barometern

En lärare på en högstadieskola i Växjö har stängts av. Han ska ha skickat privata bilder till en kvinnlig elev på Snapchat. Nu har en utredning påbörjats efter att skolan fått kännedom om det i fredags.

– Vi har pratat med eleven och det är en svår situation att förhålla sig till, med tanke på elevers beroendeställning till betyg och lärare, säger rektorn till Smålandsposten.

Annons

Det är i nuläget oklart om det förekommit både bild och text. Utredningen beräknas ta uppemot tre veckor och läraren är så länge den pågår avstängd. Enligt rektorn så har kontakten var otillbörlig och läraren har gått över gränsen.

– Vi kommunicerar med endast via mail och har GSE, en utbildningsapp via Google, samt Facebook för information. Grundprincipen är att kommunikationen ska ha med skolan att göra och så var det inte i det här fallet, säger rektorn till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons