Lärare fick inte höjd lön - sjukskrev sig

Publicerad 10 november 2016
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten

Flera lärare på Katedralskolan i Växjö har sjukanmält sig efter att de inte fått ta del av det statliga lärarlyftet. En av lärarna ska, enligt Smålandsposten, ha mejlat sina elever och berättat att sjukskrivningen beror på den uteblivna löneökningen - utan skolledningens vetskap.

– Det är mycket olyckligt att eleverna blivit inblandade i detta. Jag tycker att anställningsförhållanden är en relation som gäller mellan arbetstagare och arbetsgivare. Det är både myndiga och omyndiga elever som fått mejlet. Eleverna tycker det är obehagligt att bli involverade, säger rektor Yngve Filipsson till Smålandsposten.

I lärarens mejl, som Smålandsposten begärt ut, står det bland annat att läraren tycker att arbetsgivaren ”signalerat att jag är en urusel lärare”. Läs mer om händelsen här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.