Annons

Lärare förtvivlade efter lönelyft

Publicerad 1 november 2016
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten
Foto: Alexander Mahmoud, Smålandsposten

Lärare och förskolelärare i Växjö kommun har fått besked om vilka som får ta del av det lönelyft som ska premiera särskilt skickliga pedagoger. Enligt Smålandsposten ska vissa ha fått kraftiga löneökningar medan vissa lärare inte fått ett öre extra, något som kritiseras på bland annat Kungsmadsskolan.

– Det är så många som sökt att arbetsgivaren fått välja. Det verkar som om de valt att premiera dem som har lägre lön i stället för särskilt skickliga lärare. Det har blivit en lönerevision. Kollegor är ledsna och gråter, säger en lärare på Kungsmadskolan till Smålandsposten.

Annons

Bilden av en orättvis fördelning har även nått Lärarförbundet.

– Under de senaste dagarna är det jättemånga medlemmar som har ringt till oss och de är frustrerade, förbannade och ledsna. På grund av att man inte fått ta del av pengarna, säger Anne-Lie Nilsson, ordförande Lärarförbundet i Växjö till Smålandsposten.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons