Annons

Lärare hyllas som nätspridare

Publicerad 1 november 2016
Foto: Region Kronoberg
Foto: Region Kronoberg

För femte året i rad utser AV-media Kronoberg "Årets nätspridare". Utmärkelsen är ett sätt att hylla skolpersonal som utvecklat lärandet med hjälp av IT.

Årets Växjölärare som hyllas är Linda Stark som arbetar på Sandsbro skola. Motiveringen lyder:

Annons

Genom Googles verktyg följer Linda elevernas utveckling och bygger upp en bank med uppgifter. Alla elever på Sandsbro skola har iPads vilket underlättar det digitala arbetet. Eleverna är vana vid att använda digitala verktyg och Linda möter dem där de är. Linda använder material och verktyg på Internet, ex. Online-böcker, Zaption, Flubaroo m.fl., kreativt i engelskundervisningen. Målet är både att motivera eleverna och underlätta det egna arbetet.

Utmärkelsen tilldelades även Per Gustavsson som arbetar i Alvesta, Caren Bildh i Tingsryd och Henrik Arvidsson i Lessebo under Digitala kompetensdagen på Linnéuniversitetet.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons