Annons

Lärare i Växjö får utbildning

Publicerad 31 augusti 2017
Foto: ALEXANDER MAHMOUD, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: ALEXANDER MAHMOUD, SMÅLANDSPOSTEN

Under torsdagen sätter sig 34 lärare i Växjö kommun i skolbänken igen. På betald arbetstid ska lärarna vidareutbilda sig till specialpedagoger och seciallärare vid Linnéuniversitetet.

– Vi ser att behovet av särskilt stöd har ökat i klassrummen. Det är viktigt att kunna ge alla trygghet och studiero. Genom att tidigt kunna fånga upp behov vet vi att lusten och förmågan att lära stärks och därmed kunskapsresultaten, säger Pernilla Tornéus (M), utbildningsnämndens ordförande, i ett pressmeddelande.

Satsningen finansieras av kommunala anslag och statsbidrag, vilket gör att fler lärare kan utbildas. Lärarna kommer att läsa på deltid över fem terminer på universitetets utbildningsprogram med inriktningar språk-, skriv och läsutveckling, matematik och undervisning av elever med utvecklingsstörning.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons