Annons

Larm om bomb i centrala Växjö

Publicerad 26 januari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Under natten till torsdagen upptäcktes en väska i Willans Park i centrala Växjö. Enligt larmet, som kom in vid klockan 04.53, kunde väskan innehålla en bomb, skriver Smålandsposten. Väskan ska ha stått placerad vid ingången till arbete- och välfärds kontor i Willans park och enligt polisen kan hotet vara riktat mot socialförvaltningen.

– Det var ett tidningsbud eller liknande som upptäckte väskan. En patrull åkte ut och tog med sig den in till oss. Den står fem meter från mig nu. Det är upprättat en anmälan om olaga hot alternativt falsklarm, säger Samir Cehic, jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen, till Smålandsposten.

Polisen bedömde att väskan var en "leksak" och den ska nu skickas på teknisk undersökning. På den bruna väskan hade någon skrivit ordet bomb. Se bild på väskan här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons