Annons

Lättlagade och varierande wraps

Publicerad 2 maj 2016
Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin

Hej, Linas Kök här!

Idag bjuder jag på en lättlagad och fräsch rätt som funkar bra både som lätt lunch eller kvällsmat.

Annons

Wrap är något jag lagar ofta och jag fyller dem oftast med lax eller kyckling samt en härlig sallad med en god dressing. Variationerna är många men idag blir det en senapsbaserad dressing som passar jättebra med äpplet och rödlöken.

Hoppas det ska smaka!

Wrap med äppelsallad och lax

Ingredienser till 4 portioner

Tid: ca 30 min

600 g laxfilé med skinn

salt

dill

1 huvud romansallad

1-2 röda äpplen

Annons

1 röd lök

Dressing

2 msk grov sötstark Senap (gärna Stensåkra)

1 msk vit balsamvinäger

salt

1-1,5 dl rapsolja

Tillbehör

Tortilla wraps

Gör så här:

1. Salta laxen och stek hårt i 2-3 minuter med skinnet neråt i rikligt med smör. Vänd fisken och stek ca 1 minut på andra sidan.

Annons

2. Klipp lite dill över laxen och lägg ett lock över pannan och låt fisken eftersteka/vila medan du gör salladen.

3. Skär sallad, äpple, lök och häll ner i en skål.

4. Blanda senap, vinäger i en skål och smaka av med salt.

5. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. När du fått en majonnäsliknande dressing är den klar.

6. Häll dressingen över salladen och blanda väl.

7. Fyll en tortillawrap med sallad och lax.

8. Ät och njut! :-)

Charlotte Stjernkvist

Foto: Lina Ländin
Foto: Lina Ländin
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons