Lättlagade och varierande wraps
Hej, Linas Kök här!
Idag bjuder jag på en lättlagad och fräsch rätt som funkar bra både som lätt lunch eller kvällsmat.
Wrap är något jag lagar ofta och jag fyller dem oftast med lax eller kyckling samt en härlig sallad med en god dressing. Variationerna är många men idag blir det en senapsbaserad dressing som passar jättebra med äpplet och rödlöken.
Hoppas det ska smaka!
Wrap med äppelsallad och lax
Ingredienser till 4 portioner
Tid: ca 30 min
600 g laxfilé med skinn
salt
dill
1 huvud romansallad
1-2 röda äpplen
1 röd lök
Dressing
2 msk grov sötstark Senap (gärna Stensåkra)
1 msk vit balsamvinäger
salt
1-1,5 dl rapsolja
Tillbehör
Tortilla wraps
Gör så här:
1. Salta laxen och stek hårt i 2-3 minuter med skinnet neråt i rikligt med smör. Vänd fisken och stek ca 1 minut på andra sidan.
2. Klipp lite dill över laxen och lägg ett lock över pannan och låt fisken eftersteka/vila medan du gör salladen.
3. Skär sallad, äpple, lök och häll ner i en skål.
4. Blanda senap, vinäger i en skål och smaka av med salt.
5. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du vispar. När du fått en majonnäsliknande dressing är den klar.
6. Häll dressingen över salladen och blanda väl.
7. Fyll en tortillawrap med sallad och lax.
8. Ät och njut! :-)
Charlotte Stjernkvist