Annons

Ledande politikern om WTC: "Den förfular staden"

Publicerad 21 maj 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

I ett Twitterinlägg skriver Lennart Adell Kind, gruppledare för Liberalerna i Växjö, att "med nya WTC-byggnaden tar Växjö stormsteg i rankingen Sveriges fulaste stadskärna".

– För det första är det ganska mörk i tonen och ligger mot söder som gör att den tar bort ljus i Växjö. Sedan tycker jag att den är tråkig i utformningen med bland annat jämnt placerade fönster. Den är monoton. Men jag är ingen arkitekt, säger han.

Annons

Tycker du att Växjö har Sveriges fulaste stadskärna?

– Nej, domkyrkan och annat är fint men WTC-byggnaden är så stor och dominerande där den ligger. Den förfular staden. Jag gillar byggnaderna i 1800-talsstil som planeras byggas i Växjö. Där väljer man att sticker ut och bryter rådande trender. De gör någonting mer vågat och byggnaderna är också otroligt fina.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="sv" dir="ltr">Med nya WTC-byggnaden tar Växjö stormsteg i rankingen Sveriges fulaste stadskärna. <a href="https://t.co/Uq7yLKgrJj">pic.twitter.com/Uq7yLKgrJj</a></p>&mdash; Lennart Adell Kind (@AdellKind) <a href="https://twitter.com/AdellKind/status/733911704619388928">May 21, 2016</a></blockquote>

<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons