Annons
Nöje

Legendaren uppträder på allsången i Växjö

Han har varit artist i över 55 år och ligger bakom en av Sveriges mest populära låtar, "Jag vill vara din Margareta". Nu laddar Sten Nilsson från Sten och Stanley inför måndagens Allsång i Linnéparken.
Publicerad 16 juli 2017
Foto: Lydia Arvidsson Shukur, Smålandsposten
Foto: Lydia Arvidsson Shukur, Smålandsposten

Sten och Stanley debuterade under våren 1962 och blev snabbt ett av Sveriges mest populära dansband. Med låtar som "Jag vill vara din Margareta", "Dra dit pepparn växer" och "En sång om kärlek" har bandet tagit sig in i både de svenska hemmen och på topplistorna.

55 år efter debuten uppträder de fortfarande med sina hits och på måndag gästar en av frontfigurerna, Sten Nilsson, Allsång i Linnéparken.

Annons

– Det känns jättebra att få komma tillbaka till Växjö. Jag var med på allsången 2011 också och minns det som väldigt trevligt med mycket folk ända bort till domkyrkan, säger han och fortsätter:

– Min känsla för Växjö är som att komma hem i stort sett, det har varit en återkommande plats under de här 55 åren och man hittar i staden. Vi har uppträtt mycket på både Oléo och Statt.

I stora drag är det klart vilka låtar han ska uppträda med på allsången men det vill han spara som en överraskning till den 17 juli då det är dags i Linnéparken.

– Men det är en låt som Växjöborna nog kommer bli arga om jag inte sjunger. Så "Jag vill vara din Margareta" kan jag nog lova att det blir, säger Sten Nilsson med ett skratt.

Förutom Sten Nilsson uppträder också Renaida den 17 juli. Hon var en av de största profilerna i Idol 2016 och slutade på en sjätte plats i TV4-programmet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons