Lektioner - i domkyrkan

Publicerad 28 januari 2016
Foto: Oscar Appelgren
Foto: Oscar Appelgren

Gymnasieeleverna i Växjö kan snart få byta skolbänken mot kyrkbänken. Växjö domkyrkoförsamling har nämligen fått pengar från Dela tro - dela liv för en satsning på att gymnasieklasser ska kunna ha lektioner inne i kyrkan. I ansökan som församlingen skickade in står det att målet är att "skapa ett antal pedagogiska program och temadagar som är kopplade till läroplanen för gymnasieskolan", skriver Kyrkans Tidning. Projektet ska pågå i 18 månader och planen just nu är att hitta lärare som vill förlägga sina lektioner i kyrkan.

– Det är lätt att tro att det bara är ämnen som tro och etik som passar i kyrkan, säger prästen Carina Samuelsson till Kyrkans Tidning. Hon menar att katedralen passar alla ämnen i skolan och att eleverna bland annat kan räkna matematik med hjälp av kyrkans utrymme och inventarier.

Sedan tidigare har alla gymnasieskolor i Växjö, tio till antalet, sina avslutningar i domkyrkan och nu kan alltså det samarbetet utökas med lektioner.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.