Annons

Liberalerna säger nej till storregion

Publicerad 9 april 2016
Foto: Pressbild
Foto: Pressbild

Liberalerna Kronoberg fattade under lördagens förbundsmöte beslut att säga nej till den storregion som eventuellt kommer bildas med Kalmar och Östergötland.

– Utredarna har varit fullständigt tondöva. Vi har aldrig någonsin pratat om något samarbete med Östergötland. Det känns framhastat och påkastat uppifrån, säger förbundets ordförande Gunnar Nordmark.

Annons

Istället för storregionen vill de i första hand hålla kvar vid region Kronoberg och i andra hand bilda region med ett eller flera grannlän. Anledningen är att regionen nyligen bildades och därför är mitt uppe i arbetet.

– Utredarna har visat okunskap och vet inte hur samarbetet fungerar i södra Sverige. Det är också en nonchalans mot näringlivet och politiska organ som vill fortsätta i egen region, säger Gunnar Nordmark.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons