Annons

Linnéstudenterna hotar bryta Växjösamarbete

Publicerad 10 februari 2016
Foto: André Larsson, Smålandsposten
Foto: André Larsson, Smålandsposten

Växjöbostäder planerar att sälja 659 studentbostäder i höst. En eventuell försäljning av bostäderna skulle, enligt Linnéstudenterna, äventyra samarbetet med Linnéuniversitetet och Växjö kommun, som handlar om en så bra studentstad som möjligt. Målet är att bli utsedda till Årets studentstad 2018-19 men försäljningen kan försvåra detta, eftersom bostadsfrågan är ett av kriterierna för utmärkelsen.

– Vi tror inte att Växjö kan utvecklas till en bra studentstad om beslutet om utförsäljningen går igenom. Då ser vi inga möjligheter att jobba vidare med Växjö kommun inför studentstadsutmärkelsen, säger studentkårens ordförande Daniel Svedbjörk i ett pressmeddelande.

Han menar att det vore bra för regionen om Växjö kan fortsätta vara med i satsningen mot att bli Årets studentstad. Ett beslut om bostädernas framtid ska i dagarna tas av kommunfullmäktige.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons