Annons

Linnéuniversitetet på topplista

Publicerad 8 mars 2017
Foto: FILIP SJÖFORS, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: FILIP SJÖFORS, SMÅLANDSPOSTEN

Linnéuniversitetets sajt Lnu.se har utsetts till den bästa utbildningssajten i Sverige. Sajten gör comeback på Internetworlds Topp 100-lista över Sveriges bästa sajter 2017 och placerar sig alltså högst av utbildningssajterna. Juryn har tittat på kriterier som tillgänglighet, överskådlighet och design.

– Det är extra glädjande att vårt mod uppmärksammas i motiveringen. Vi har strävat efter ett nytänkande och nyfiket koncept, vilket gäller design såväl som innehåll. För oss är det ett kvitto på att de många inblandade i teamet har gjort ett fantastiskt arbete. Nu fortsätter vi vårt utvecklingsarbete för att göra sajten ännu bättre, säger Ingrid Persson, kommunikationschef på Linnéuniversitetet, i ett pressmeddelande.

Annons

Här är Internetworlds motivering:

"Med en helt ny sajt gör Linnéuniversitetet comeback på Topp100 - och går rakt upp i toppen bland utbildningssajter 2017. Ett universitet som liksom Linnéuniversitetet satsar på distansutbildning behöver förstås en riktigt bra webb. Och Linnéuniversitetets nya responsiva sajt lever upp till de högt ställda förväntningarna - den är snygg, tydlig och lätt att navigera. Vi imponeras också av deras podd, Snillen stimulerar, där universitetets forskare intervjuas om spännande ämnen. Det är väl genomfört, kreativt och attraktivt presenterat. Om någon trodde att forskning var torrt kommer den uppfattningen snabbt påskam."

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons