Annons

Dött lodjur på riksväg - polisen utreder brott

Publicerad 3 januari 2018
Foto: Urban Nilsson

Vid sextiden på onsdagsmorgonen hittades ett dött lodjur på riksväg 25 mellan Alvesta och Ryssby, i närheten av Hjortsberga. Nu utreder polisen om något brott har begåtts.

– Vi har varit på plats och vi har inlett ett ärende eftersom vi inte vet hur lodjuret har avlidit. Djuret hittades mitt på vägbanan, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid Kronobergspolisen till Smålandsposten och fortsätter:

Annons

– Vi har konstaterat att djuret inte har skjutits utan att det förmodligen handlar om en påkörningsolycka. Kör man på ett djur ska det anmälas till polisen och om man inte har gjort det riskerar man att misstänkas för smitning. Men vi vet i nuläget inte om djuret har självdött eller om någon har kört på det.

Då lodjuren lyder under statens vilt ska döda djur anmälas till länsstyrelsen, så nu har ärendet också överlämnats till länsstyrelsen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons