Annons

Lokal byggs om - för busschaufförerna

Växjö • Publicerad 16 maj 2018
Foto: Lennart Ernstsson

När byggnationen av Växjös nya stations- och kommunhus inleddes flyttade busstrafiken till Kronobergsgatan. Busschaufförerna fick då en bod med en toalett utan tvättmöjligheter, avsaknad av drickbart vatten och ett minimalt personalutrymme med få sittplatser.

Boden har togs i månadsskiftet april-maj bort och sedan dess har en lösning varit på gång. Nu rapporterar Smålandsposten att busschaufförerna får ett riktigt personalrum. Det är en lokal i IOGT-NTO:s hus på Vattentorget i centrala Växjö som byggs om.

Annons

– Vi förvaltar fastigheten på Vattentorget och vi blev kontaktade av Länstrafiken för cirka två veckor sedan om vi hade någon lämplig lokal de kunde hyra. Styrelsen hade en idé på en lösning och vi lämnade in ett anbud som Region Kronoberg accepterade, säger Elisabeth Ferner, ordförande i IOGT-NTO:s byggnadsförening i Växjö, till Smålandsposten.

Under torsdagen inleds renoveringen för att ställa i ordning med toalett och kök.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons